Over ons

GROENONDERHOUD: WIJ MAKEN HET LEUKER ÉN MAKKELIJKER!

Tijd is kostbaar

Als er iets schaars lijkt te zijn in onze wereld, is het wel tijd. Ga er efficiënt mee om.
Ook het groenonderhoud kan slimmer, daar zijn wij bij Hofstede Bos & Tuin van overtuigd. Wij helpen je meer te doen in minder tijd, en met minder inspanning. Laat ons gereedschap het werk doen!

Slimmer groenonderhoud

Wij zijn Husqvarna Crown Dealer, gespecialiseerd in verkoop, reparatie en onderhoud van gemotoriseerd, elektrisch en accugereedschap voor bos, park en tuin. Ben je tuinbezitter of professional in het groenonderhoud? Of werk je bij een bouwbedrijf of stratenmakerij en heb je een constructiemachine nodig? We zetten onze expertise en jarenlange ervaring graag in om je te helpen met gereedschap dat goed, veilig en gebruiksvriendelijk is en jouw werk een stuk makkelijker maakt.

Ons verhaal

Wat nu Hofstede Bos & Tuin is, begon in 1962 als de eenmanszaak Rijwiel- en bromfietsenhandel J. Hofstede, opgericht door Jan Hofstede Sr. In 1968 breidde hij het assortiment uit met bos- en tuinmachines van het merk Dolmar.

In 1973 maakte Jan Hofstede Sr. een overstap naar het merk Husqvarna, waarbij hij ook crossmotoren van Husqvarna ging verkopen. Zo’n twintig later, toen zijn zoons Jan en Klaas zich inmiddels ook bij het bedrijf hadden gevoegd, werd de zaak gesplitst en ontstonden uiteindelijk twee zelfstandige ondernemingen

 

 

In 2012 is Vof J. Hofstede & Zn. gesplitst in Hofstede Bos & Tuin met als eigenaar Jan Hofstede. De vestiging aan de Industrieweg Hofstede Motoren is nu eigendom van Klaas Hofstede.

Sinds 1 april 2016 zijn Jeroen de Vries van De Vries Servicecentre Steenwijk en Jan Hofstede van Hofstede Bos & Tuin samen het nieuwe bedrijf opgestart De Vries Hofstede Bos & Tuin. Hiermee werd het assortiment uitgebreid en het afzetgebied vergroot.

Hofstede Bos & Tuin is compleet verbouwd in 2018 en klaar voor de toekomst. Boven zijn het kantoor en de kantine. Verder is de winkel en werkplaats vergroot en geeft veel ruimte en mogelijkheden om het veelzijdig en praktisch in te delen. We werken energieneutraal dankzij onze zonnepanelen.

We hebben een groot assortiment Husqvarna producten en diverse andere merken zoals Gardena, Mc Culloch, Dibo, Matador, Aspen en 2 Locate. Ook leveren we  McCulloch, Metabo, Silky en Oregon kettingen en zaagbladen. We hebben een breed assortiment tuinbenodigdheden. We kunnen u nog beter en efficiënter van dienst zijn en blijven.

HISTORIE

Staphorst

Het bedrijf Hofstede Bos & Tuin heeft veel veranderingen doorgemaakt door de jaren. Het begon allemaal in 1962 toen Jan Hofstede Sr. het toenmalig Rijwielherstelbedrijf Mussche overnam aan de Gemeenteweg 180. Hij begon een eenmanszaak met de naam: Rijwiel- en bromfietsenhandel J. Hofstede.

In 1968 besloot Jan Sr. het assortiment uit te breiden met bos- en tuinmachines van het merk Dolmar. In 1973 maakte hij een overstap naar het merk Husqvarna, waarbij hij ook de crossmotoren van Husqvarna ging verkopen. Het bedrijf kwam nu echt aan het rollen, dus besloot Jan Sr. om een extra werknemer aan te nemen. Lambert Brand repareerde 15 jaar lang allerlei producten van Husqvarna en andere merken. Na zijn vertrek kwam de jongste zoon Jan Jr. om de zaak te versterken.

Hij ging zich specialiseren in gazonmaaiers, terwijl Jan Sr. zich meer op de kettingzagen richtte. Een klein jaartje later voegde zoon Klaas zich ook bij het bedrijf. De naam van het bedrijf werd veranderd in Vof J. Hofstede & Zn. De zonen pakten samen de bromfietsen weer op die door de jaren heen wat in de vergeethoek waren gekomen. Doordat hij op een hoog niveau met de motorcross bezig was ging Klaas zich ook richten op de crossmotoren afdeling.

Vof J. Hofstede & Zn. begon zo te groeien, dat het pand aan de Gemeenteweg te klein werd. Daarom werd eind 2004 de zaak gesplitst. De bos- en tuin afdeling bleef aan de Gemeenteweg en Klaas is, met de afdeling crossmotoren en crosskleding, verhuisd na de Industrieweg in Staphorst, onder de naam Hofstede Motoren.

Inmiddels zijn beide zaken uitgegroeid tot twee zelfstandige ondernemingen. In 2012 is Vof J. Hofstede & Zn. gesplitst in Hofstede Bos & Tuin met als eigenaar Jan Hofstede. De vestiging aan de Industrieweg Hofstede Motoren is nu eigendom van Klaas Hofstede.

Hofstede Bos & Tuin is compleet verbouwd in 2018 en klaar voor de toekomst. Boven zijn het kantoor en de kantine. Verder is de winkel en werkplaats vergroot en geeft veel ruimte en mogelijkheden om het veelzijdig en praktisch in te delen. We werken energieneutraal dankzij onze zonnepanelen.

Het team in Staphorst bestaat op het moment uit Jan Hofstede, Sven Compagner en Marlies van Wessel. Samen staan we klaar voor u.

Steenwijk

De Vries Tuin en Park is vanaf 1999 in Steenwijk in de verkoop en onderhoud van tuin- en parkmachines. In 2011 verhuisde het bedrijf naar de spiksplinternieuwe locatie aan de Lange Baan 27D.

Hier had Jeroen de Vries een ruime showroom annex werkplaats en op de bovenverdieping een ruim magazijn tot zijn beschikking. Maar zoals overal, is ook de markt van bos- en tuinmachines volop in beweging. "Met name de toename van het productaanbod en de daarmee gepaard gaande werkzaamheden vragen voortdurend om opleiding bij dealers", vertelt Jeroen. "Ook de forse opmars van de robotmaaiers vraagt om ervaren monteurs. Eveneens signaleren we een sterke toename in de nieuwe accugereedschappen".

Om bij te blijven en om zijn klanten ook in de toekomst adequaat te kunnen blijven bedienen met een goede service, besloot Jeroen 1 april 2016 een intensieve samenwerking aan te gaan met Jan Hofstede van Hofstede Bos & Tuin in Staphorst. Dit bedrijf van Jan Hofstede bestaat ruim 50 jaar en heeft veel ervaring met bos- en tuinmachines.

Er is nu een nieuwe VOF en de naam is veranderd in De Vries Hofstede Bos en Tuin. Jeroen de Vries geeft samen met Jan Hofstede leiding aan deze nieuwe onderneming, waarbij Jeroen het aanspreekpunt in Steenwijk blijft. Kleine reparaties en onderhoud gebeurd in Steenwijk en de grotere klussen worden in Staphorst gedaan. In overleg met de klant kan na reparatie de machine afgehaald worden in Steenwijk of in Staphorst .