Over ons

GROENONDERHOUD: WIJ MAKEN HET LEUKER ÉN MAKKELIJKER!

Tijd is kostbaar

Als er iets schaars lijkt te zijn in onze wereld, is het wel tijd. Ga er efficiënt mee om.
Ook het groenonderhoud kan slimmer, daar zijn wij bij Hofstede Bos & Tuin van overtuigd. Wij helpen je meer te doen in minder tijd, en met minder inspanning. Laat ons gereedschap het werk doen!

Slimmer groenonderhoud

Wij zijn Husqvarna Crown Dealer, gespecialiseerd in verkoop, reparatie en onderhoud van gemotoriseerd, elektrisch en accugereedschap voor bos, park en tuin. Ben je tuinbezitter of professional in het groenonderhoud? Of werk je bij een bouwbedrijf of stratenmakerij en heb je een constructiemachine nodig? We zetten onze expertise en jarenlange ervaring graag in om je te helpen met gereedschap dat goed, veilig en gebruiksvriendelijk is en jouw werk een stuk makkelijker maakt.

Ons verhaal

Wat nu Hofstede Bos & Tuin is, begon in 1962 als de eenmanszaak Rijwiel- en bromfietsenhandel J. Hofstede, opgericht door Jan Hofstede sr. In 1968 breidde hij het assortiment uit met bos- en tuinmachines van het merk Dolmar. In 1973 maakte Jan Hofstede sr. een overstap naar het merk Husqvarna, waarbij hij ook crossmotoren van Husqvarna ging verkopen.

Zo’n twintig later, toen zijn zoons Jan jr. en Klaas zich inmiddels ook bij het bedrijf hadden gevoegd, werd de zaak gesplitst en ontstonden uiteindelijk twee zelfstandige ondernemingen: Hofstede Motoren aan de Industrieweg (eigendom van Klaas Hofstede) en Hofstede Bos & Tuin (eigenaar Jan Hofstede jr.).

HISTORIE

Het bedrijf Hofstede Bos & Tuin heeft veel veranderingen doorgemaakt door de jaren. Het begon allemaal in 1962 toen Jan Hofstede Sr. het toenmalig Rijwielherstelbedrijf Mussche overnam aan de Gemeenteweg 180. Hij begon een eenmanszaak met de naam: Rijwiel- en bromfietsenhandel J. Hofstede.

In 1968 besloot Jan Sr. het assortiment uit te breiden met bos- en tuinmachines van het merk Dolmar. In 1973 maakte hij een overstap naar het merk Husqvarna, waarbij hij ook de crossmotoren van Husqvarna ging verkopen. Het bedrijf kwam nu echt aan het rollen, dus besloot Jan Sr. om een extra werknemer aan te nemen. Lambert Brand repareerde 15 jaar lang allerlei producten van Husqvarna en andere merken. Na zijn vertrek kwam de jongste zoon Jan Jr. om de zaak te versterken.

Hij ging zich specialiseren in gazonmaaiers, terwijl Jan Sr. zich meer op de kettingzagen richtte. Een klein jaartje later voegde zoon Klaas zich ook bij het bedrijf. De naam van het bedrijf werd veranderd in Vof J. Hofstede & Zn. De zonen pakten samen de bromfietsen weer op die door de jaren heen wat in de vergeet hoek waren gekomen. Doordat hij op een hoog niveau met de motorcross bezig was ging Klaas zich ook richten op de crossmotoren afdeling.

Vof J. Hofstede & Zn. begon zo te groeien, dat het pand aan de Gemeenteweg te klein werd.

Daarom werd eind 2004 de zaak gesplitst. De bos- en tuin afdeling bleef aan de Gemeenteweg en Klaas is, met de afdeling crossmotoren en crosskleding, verhuisd na de Industrieweg in Staphorst, onder de naam Hofstede Motoren.

Inmiddels zijn beide zaken uitgegroeid tot twee zelfstandige ondernemingen. In 2012 is Vof J. Hofstede & Zn. gesplitst in Hofstede Bos & Tuin met als eigenaar Jan Hofstede Jr. De vestiging aan de Industrieweg Hofstede Motoren is nu eigendom van Klaas Hofstede.

Hofstede Bos & Tuin is nu hard bezig om het bedrijf te verbouwen. Het nieuwe kantoor en kantine zijn al klaar. Momenteel zijn we bezig om de winkel te vergroten. Wij hopen in het loop van 2014 onze nieuwe winkel klaar te hebben. De ingang is al wel verplaatst en zit nu aan de zijkant, nog voor de werkplaats. Wij hebben een grote assortiment Husqvarna produkten, en diverse andere merken zoals Gardena, McCulloch, Metabo en Oregon kettingen en zaagbladen. In 2015 gaan we onze werkplaats verbouwen om u nog beter en efficiënter van dienst te kunnen zijn en blijven.